Перехресний вступ до магістратури у 2020 році

У 2020 році будь-яка особа може вступити до закладу вищої освіти для здобуття ступеня магістра на основі ступеня вищої освіти, здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки), за умови успішного проходження додаткових фахових вступних випробувань.

Заклад вищої освіти у власних правилах прийому може встановлювати додаткові вимоги для такої категорії осіб щодо строків навчання, включення додаткових обов’язкових навчальних компонентів до індивідуального навчального плану та обмеження щодо можливого поєднання спеціальностей різних галузей.

Додаткові вступні випробування вступники складають у кожному з обраних закладів вищої освіти, в яких планують брати участь у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра. Заклад вищої освіти самостійно визначає зміст та перелік додаткових вступних випробувань.

Строки проведення

Додаткові фахові вступні випробування у 2020 році проходять у закладах вищої освіти у два етапи:

Порядок реєстрації на додаткові фахові вступні випробування, перелік необхідних документів, а також дати та час проведення випробувань визначаються закладами вищої освіти.

Оцінювання

Додаткове вступне випробування зазвичай має кваліфікаційний характер та оцінюється за двобальною шкалою – «склав/не склав». Якщо вступник не склав додаткового вступного випробування, то він втрачає право брати участь у конкурсному відборі на освітню програму. Додаткове вступне випробування може проводитися у формі тесту.