Проєкт з громадянської освіти

Молодіжних працівників запрошують у навчальний проєкт

Молодіжних працівників, які мають досвід систематичної молодіжної роботи й готові впроваджувати ініціативи з громадянської освіти для молоді, запрошують на навчальний курс «Громадянська освіта для молодіжних працівників 2.0».

Курс пройде в рамках програми «Молодіжний працівник», яку реалізують Мінмолодьспорту, Програма розвитку ООН і Державний інститут сімейної та молодіжної політики.

Метою курсу є підвищення спроможності молодіжних працівників підтримувати та забезпечувати участь молоді в прийнятті рішень на локальному й регіональному рівні.

Організатори планують сформувати в молодіжних працівників компетенції для впровадження програм громадянської освіти, спрямованих на позитивні зміни в громаді; надати учасникам практичні інструменти впровадження ініціатив із громадянської освіти та відпрацювати навички застосування підходу, заснованого на правах людини, демократії участі, недискримінації, критичного мислення й медіаграмотності.

Очікується, що після такого навчання молодіжний працівник допоможе молоді бути активними громадянами, розуміти права людини і власну ідентичність, цікавитися суспільними процесами, критично їх оцінювати й самими бути рушієм цих процесів.

Основне навчання відбуватиметься на платформі Zoom.

Перший навчальний модуль (березень) буде присвячено світоглядним питанням громадянства, демократії, прав людини, демократичної участі й освіти.

Під час другого модулю (квітень) учасники поглиблять знання з прав людини й демократії та засвоять практичний інструментарій залучення молоді з огляду на дотримання підходу, заснованого на правах людини.

Упродовж третього модулю (травень) учасники напрацюють власні ініціативи з громадянської освіти та шляхи їх адвокатування на рівні молодіжної політики.

Програма розвитку ООН надасть відібраним випускникам курсу підтримку на реалізацію ініціатив активності молоді – мінігранти організаціям громадянського суспільства в обсязі від 30 до 50 тисяч гривень.

Реєстрація для участі в курсі відкрита до 19 березня включно.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ