Стипендії 17 найкращим від Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень

Студенти Прикарпатського національного університету  – єдині серед студентів українських закладів вищої освіти отримують стипендії відомого Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень (Республіка Польща). Це стало можливим завдяки підписаній 12 червня 2018 року двосторонній Угоді про співпрацю між Фондом Інституту Східноєвропейських досліджень (м.Варшава, Республіка Польща) та Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника (м.Івано-Франківськ, Україна). Засновником Фонду є голова Програмної Ради Центральноєвропейського Економічного Форуму  (загальновідомого як Центральноєвропейський Давос) Зигмунт Бердиховський.

Нещодавно завершився цьогорічний конкурс серед студентів факультетів/інститутів Прикарпатського національного університету на отримання стипендії від Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень.

Сьогодні, 14 липня, ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив переможцям конкурсу сертифікати від Фонду на отримання річних стипендій на суму 1000 доларів кожному. Також грошові сертифікати на винагороду, в розмірі 1000 доларів кожен, отримали 2 магістрів ПНУ за кращі магістерські роботи.

Тож, стипендіатами стали: Перчик Мар’яна, Хайнус Анна, Заяць Ольга (Педагогічний факультет); Бойко Соломія, Єгрешій Вікторія (Факультет іноземних мов); Лапчук Іванна, Лесів Христина, Нечитайло Наталія, Маліновська Каріна (Факультет природничих наук); Литвиненко Богдана, Колотило Андріана (Факультет історії, політології і міжнародних відносин); Дмитроняк Лілія, Струтинська Анна, Козак Ніна (Інститут післядипломної освіти та довузівської підготовки); Гавадзин Юрій (Економічний факультет). Серед магістрів стипендії від Фонду отримали – Корнієнко Тетяна (Інститут післядипломної освіти та довузівської підготовки. Наукова керівниця – професорка Галина Михайлишин) та Хом’як Іван (Факультет туризму. Науковий керівник – доцент Олександр Новосьолов).

«Прикарпатський університет належить до числа небагатьох університетів України, на які звернули увагу іноземні та українські фонди, і саме на студентство, яке вони прийняли рішення фінансувати за найкращі проєкти та за досягнення. Три фонди  – Благодійний фонд «Повір у себе»,  Фундація Лозинських та Фонд Інституту Східноєвропейських досліджень –  фінансують такі програми, а це близько 50 стипендій близько 1000 доларів на одного студента. Для університету важлива така підтримка і хочу висловити вдячність усім керівникам фондів», – зазначив ректор.

Він також зауважив, що цьогорічні стипендіати Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень візьмуть участь у Економічному Форумі, який проходитиме у вересні в польському містечку Карпач. Як відомо, Економічний Форум вважається найбільшим та найвідомішим заходом, де зустрічаються найпотужніші представники світу, політики та бізнесу Центрально-Східної Європи.

Зазначимо, що впродовж чотирирічної співпраці Прикарпатського університету та Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень стипендіатами Фонду стало близько 70 студентів ПНУ.