Розвиток дуальної освіти: досвід Німеччини та України

У Міністерстві освіти презентували практичний посібник «Онтологія дуальної освіти: досвід Німеччини та України».

Публікація про складнощі адаптації кращих міжнародних практик у національні контексти стане в пригоді тим, хто цікавиться дуальною освітою,

Посібник містить аналіз процесу становлення дуальної освіти в Німеччині та Україні та описує особливості співпраці з роботодавцями та організації навчання.

Також у ньому наведено кейси та документи, що знадобляться усім, хто має на меті впровадити або розвивати дуальну форму здобуття освіти.

Ця онтологія розглядає дуальну освіту з огляду на історичні, соціальні, економічні, управлінські, філософські та інші аспекти.

Публікація буде цікавою учасникам пілотного проєкту МОН із впровадження дуальної форми здобуття освіти, роботодавцям та їхніх об’єднанням, торгово-промисловим палатам, закладам фахової передвищої та вищої освіти, експертам у сфері освіти.

Окрім того, вона зацікавить здобувачів освіти, органи державної влади й місцевого самоврядування, що опікуються питаннями освіти, та інших суб’єктів, зацікавлених у поширенні дуальної форми здобуття освіти в Україні.

ЗАВАНТАЖИТИ ПОСІБНИК