Освітян включено до пріоритетних груп вакцинації від COVID-19

Працівників освітньої сфери включено до однієї з дев’яти пріоритетних груп, які зможуть отримати можливість вакцинації проти COVID-19 одними з найперших.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, коментуючи ухвалення Дорожньої карти з проведення масової вакцинації, що відбудеться в Україні у 2021-2022 роках.

Пріоритетні групи осіб для вакцинації визначені на основі рекомендацій українських експертів та низки міжнародних організацій.

Відповідно до Дорожньої карти вакцинації, першими вакцину отримують медичні працівники, військовослужбовці, працівники соціальної сфери та особи, які проживають у закладах із надання довгострокового догляду та підтримки, та працівники таких закладів.

Наступними групами пріоритетної вакцинації проти COVID-19 стануть люди віком від 60 років, працівники критично важливих структур державної безпеки та працівники сфери освіти.

Після цього будуть вакциновані люди віком від 18 до 59 років із супутніми захворюваннями, особи, які перебувають в місцях обмеження волі, та працівники місць обмеження волі.

Вакцинація проти COVID-19 відбуватиметься виключно добровільно.

«Такої масштабної вакцинації Україна ще не проводила. Хочу наголосити, що вона буде добровільною. Держава повинна запропонувати можливість вакцинації, це і буде зроблено, а люди визначатимуться. Зі свого боку МОЗ наполегливо радить пройти вакцинацію проти COVID-19», — заявив міністр охорони здоров’я.

Планується, що багаторівнева кампанія з вакцинації проти COVID-19 охопить щонайменше 50% населення країни.

Максим Степанов висловив сподівання, що вакцинація розпочнеться у лютому 2021 року. Водночас терміни можуть незначно зсунутися, що пов’язано з поставкою вакцини.