Сьогодні проводитиметься ЗНО з іноземних мов

В Україні розпочинається основна фаза зовнішнього незалежного оцінювання. У понеділок 24 травня відбудеться проведення тестування з іспанської, німецької та французької мов.

Загалом для участі у тестуванні з іноземних мов зареєстровано 3 203 учасника більшість з яких складатиме тест з німецької мови. Найменш численним традиційно є тест з іспанської мови.

Проведення тесту розпочнеться об 11 годині. Вхід до пунктів тестування триватиме до 10.50. Рекомендований час прибуття до пункту тестування зазначений у запрошенні-перепустці.

Для уникнення скупчень учасників біля входу до пунктів тестування у запрошенні-перепустці кожного учасника зазначено рекомендований проміжок часу, протягом якого йому варто прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

Для допуску до пункту тестування учаснику обов’язково необхідно мати при собі запрошення-перепустку, оригінал сертифіката учасника ЗНО та оригінал документа, серія та номер якого зазначені в сертифікаті.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов у 2021 році складається з 59 завдань п’ятьох (з французької мови – трьох) форм, на виконання яких учасникам буде відведено 150 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, дорівнює 72 балам.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти України.

Результат виконання завдань № 1-16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», №17-32 частини «Читання», №39-43, №49-53 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо» може бути зарахований як державна підсумкова атестація з німецької, французької, іспанської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на рівні стандарту.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з іноземної мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні.

Під час тестування учасник не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, а також друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.

З метою підготовки до тестування з іноземної мови учасники ЗНО можуть скористатись наступними матеріалами: