Щодо вакцинації працівників

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-266 від 18 травня 2021 року

Керівникам закладів вищої освіти всіх
форм власності та сфер управління

Про вакцинацію працівників
закладів вищої освіти

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров’я України з 24 травня 2021 року розпочнеться вакцинація працівників сфери освіти.

Вакцинація є добровільною та безоплатною для працівників закладів вищої освіти всіх форм власності та сфер управління.

Вакцинація буде проводитись організовано, мобільними бригадами з імунізації. Перелік охочих вакцинуватися формує керівник закладу вищої освіти та передає його до департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій або Київської міської адміністрації, які передають ці списки регіональним координаторам з вакцинації для планування графіку виїздів мобільних бригад. Після узгодження графіку координатори повідомляють керівників закладів вищої освіти, які подали переліки, про дату і час прибуття мобільної бригади для щеплення колективу.

Важливо, що уточнені списки керівники мають надати до приїзду мобільної бригади до закладу вищої освіти. Надалі будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Детальну інформацію про особливості вакцинальної кампанії, типи вакцин та відповіді на поширені запитання можна отримати на сайті vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

Заступник Міністра з питань
з європейської інтеграції                            Андрій Вітренко