Вступники-бюджетники можуть вступати на контракт

У вступників, які отримали рекомендацію на бюджет та виконали вимоги до зарахування, змінюється статус заяви в електронному кабінеті. Водночас вони мають можливість взяти участь у конкурсі на контракт.

За інформацією ДП «Інфоресурс», в електронному кабінеті вступників, які виконали вимоги до зарахування і їх зараховано до вишу, навпроти такої заяви з’явиться статус «Включено до наказу (навчання за державним (регіональним) замовленням)».

Водночас усі інші заяви таких вступників автоматично отримають статус «Деактивовано (у звʼязку із зарахуванням на бюджет)», зокрема й ті, що подані лише на контракт.

«Якщо за однією чи кількома такими заявами ви хочете взяти участь у конкурсі на контракт, то необхідно в електронному кабінеті вибрати потрібну заяву та «Підтвердити участь у конкурсі на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб». Після цього статус заяви зміниться на «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)», – зазначають у Інфоресурсі.

Також за зверненням вступника деактивовані заяви можуть бути активовані користувачем ЄДЕБО, зокрема представником Приймальної комісії, для встановлення заявам статусу «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)».